torsdag 15 januari 2015

Värka fram nya idéerJag hämtade lite inspiration idag, och kalorier...Semlor, det bästa bakverket som finns!

Idag vaknade jag med kraftig värk i bäckenet. Båda armarna sov då jag legat med dem rakt upp för att få plats mellan småkillarna. Kissnödig, sprängande huvudvärk och med en katt för nära ansiktet som spann... Jag låg så stel som en pinne och spjärnade emot. Spände mig för att inte få mer ont eller väcka någon annan i rummet (fyra människor och en katt). Till slut insåg även jag det absurda i min situation. Att jag ligger som i et svanhopp och har ont överallt och kämpar för att inte kissa på mig bara för att fortsatt ha det lugnt omkring mig.

Jag kämpade mig upp och då vaknar alla utom Tylla, såklart. Men, det visar sig att maken är sjuk. Han blir hemma idag. Och jag som är en så svårflörtad doktor ser en möjlighet att göra några ärenden. Jag lovade Edgar på morgonen att tillverka små ägg till hans Anny Bösch, jag ville kika på några tapeter och så måste middagsmaten inhandlas. Nu kan jag göra allt detta utan att släpa på lilla T. Mycket bra för min rygg och så går det fortare också. maken invände att jag ju var sjuk....Han fick en blick med ett krökt ögonbryn och sedan var den diskussionen avslutad. Svårt att fotografera tapeter. Tur man har lite hjälp...


Jag stack iväg mot Alvik, ringde min ene redaktör och bubblade ur mig ett, i mitt tycke, lysande uppslag för ett inlägg och jag fick glatt bifall. Jag kände kraften liksom värka ur kroppen och jag körde fort (men ansvarsfullt) till Måleributiken. Där fick jag ett meddelande från modern som reser till Afrika idag, hon ville ha en mailadress... jag mailade den till henne och fick sedan ringa upp och i detalj tala om hur hon skulle se den i sin telefon. Jag var ett pedagogiskt föredöme, lugn, sansad och tydlig. Jag använde ord som söta mamma, lyssna nu, gör så här....Jag fick en lite menande blick från en hipster och jag blinkade lite till honom. Morsor!!!

På vägen hem fick jag lite skuldkänslor, maken var ju ändå sjuk. Jag svängde förbi gateau, köpte två stora och en liten semla. Sen mot ICAt där mat inhandlades och även ett paket Zyx...jag vet att det kanske inte är helt lege artis men som ett bevis på att jag älskar honom och tar hans mancold på största allvar. Jag nästan köpte snus till honom också men i sista stund kom jag på at jag ju fortfarande är en representant för beroendevården. Då ska man inte ge efter för beroendebeteenden. Basta! I den andan har jag också låtit bli att dela något seom figurerat på FB sista dagarna, 100 glas vin innan midsommar...VAD ÄR DET? Ska vi dricka mer vin? Ärligt talat har jag inte läst vad det handlar om så ni får gärna upplysa mig om detta. Men att uppmuntra folk att dricka mer vin...jag hoppas det handlar om något annat. 

Jag hör lillan vråla från ovanvåningen. Maken vill lägga henne, jag är tveksam...hon skulle nog kunna vara vaken en stund till men he is the boss idag. Jag ska skriva och jobba lite här hemma. Skönt att slippa ansvaret, men tråkigt att höra hennes gråt.Här ska tillverkas ägg, kanske påskpyssel med.

Jag ska göra köttfärslimpa med potatismos. När killarna kommer hem ska de få göra chokladbollar och sedan pyssla med leran jag köpt. Det är i linje med att försöka aviPdaifiera dem en aning. Passar bra nu när maken är hemma också.

Nu kleta med köttfärs!

Nu ligger bygglovshandlingarna i lådan...jag håller alla tummar och tår.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar