fredag 13 mars 2015

Bröst, meloner, lökar, boobs och tuttarJag idag i solenIgår fick maken ett stort kuvert. Från Västra Götalandsregionen. Jag ringde och frågade vad det kunde vara, han hade ingen aaaaaning. Jag fick tillåtelse att öppna. Först trodde jag det var ett skämt, massor med tecknade bröst. Sen när jag läst följebrevet för andra och tredje gången förstod jag helt.

Han hade slumpvis valts ut ur befolkningen för att ge sin syn på det "ideala bröstet" som det stod. För att en referensgrupp behövdes så kirurgen skulle kunna utvärdera det estetiska resultatet efter en bröstförminskning.
Jag tänkte först att det var konstigt att en plastikkirurg saknade den estetiska blicken, det är ju lite deras gebit, men också konstigt att det är kirurgen och inte patienten som ska utvärdera detta.

Såklart vet doktorn alltid bäst, det vet jag ju...

Han fick 12 bilder på olika torson med tuttar i SAMMA storlek men med bröstvårtorna placerade lite olika. Vissa såg ut som de sneglade på varandra andra tittade isär, några upp, några syftandes nedåt. Därtill fem bilder från sidan även här bröst i samma, vad jag antar är, "idealstorlek" med areola mammae placerade ovan och nedom vad jag antar är mittpunkten.

Alla bröstvårtor hade samma storlek...Det har de ju inte i verkligheten. Jag antar att de inte tänkt på detta eller så faller dessa utanför normen och förminskas av bara farten. Normalt är ledordet.


Det är många funderingar som kommer till mig när jag smält detta lite. Blir alla glada att få bröstkartor hemskickade...jag tänker starkt troende från andra lite mer "pryda" kulturer, jag tänker bröstcanceroffer eller de med väldigt små tuttar. 

Tydligen är c-kupa vad som kan anses normalt, Bilderna visare ett ganska stort bröst. Således har jag ej de idealbröst, som min man får välja. Det verkar också som om det största problemet för en plastikkirurg är det gyllene snittet och förmågan att sikta. Det är två kvinnliga läkarstudenter som ligger bakom studien och säkert några kirurger också. Det ska bli mycket spännande att se vad/om maken svarar. 
Jag och grannfrun vet vilka vi tyckte såg mest ideala ut. Det var tre olika framifrån och två till tre från sidan, lite beroende på åldern hos tuttbärerskan skulle jag välja olika. Inte helt självklart alltså.

Det var viktigt att veta om svaranden var man/kvinna och ålder. Jag undrar lite varför. Kan det vara så att en yngre kvinna ska få bröst som svarar mot män/kvinnor i hennes åldersgrupp?
Några sms böta med maken när jag öppnat brevet. Han trodde jag skämtade. 
Jag brukar alltid fylla i formulär när det handlar om medicinsk forskning men denna gång vete katten.

Jag tycker att kvinnan som ska bära brösten skulle få bestämma hur de ska se ut. Hon kan få peka på en bild eller rita själv sen tar man fram lappen efter operationen och jämför. Hur svårt kan det vara?

Nu kanske jag verkar njugg men är detta jätteviktigt? Är inte detta det vi har ESTETISK kirurgi till? 

Idag är jag lite låg och hjärnan har en blöt filt över sig så jag elaborerar inte kring detta, det kan ni få göra, kommentera om ni kommer på något genialt!

Han är rolig iallafall och svarar rätt! fattas bara annat. Jag ser fram emot att få en plansch med snoppar med olika böjning, kaliber, med eller utan förhud....Eller snippor för den delen, så vi en gång för alla får veta vad som är idealet!! Som jag har väntat!Jag gör något oerhört här, maken kanske ballar ut fullständigt. Men det är MINA bröst och hälften av befolkningen har dem i olika form, storlek och grader av hängighet. Mina har fött upp sex barn varav de tre helammades, de tre sista fick både tutte och flaska så jag kunde jobba. Här ser ni dem i svart spets för det var vad jag hade på mig idag. Inga byglar som gräver sig in och stör, bara för att hålla dem lite still således.
44-årig sexbarnsmamma visar bröna...heeeeeelt oerhört!Feministdottern på arton vårar tittade just på bilderna. Hennes kommentar var: Om doktorn inte fattar var bröstvårtorna ska sitta ber jag en annan att operera! Smart såklart! Sen kryssade hon i alla boxar...alla tuttar går bra. Jag har närt en anarkist vid min barm!!!!


tuttar boobs bröst honkers meloner lökar pattar plastikkirurgi estetik 
c-kupa

2 kommentarer: