måndag 23 februari 2015

De nio bästa sakerna med religion, hela listan


Hi everybody! Men se där, mitt på bröstet en svastika...makes you wonder...Bild snodd från nätet.
Som ateist har jag ju svårt att bortse från de negativa konsekvenserna av religion och de avarter av människor som samlas under respektive flagg. Men det måste ju finnas något där, annars skulle ju inte i stort sett hela världen vara överbefolkad av religiösa människor. 
Jag har själv inte kunnat klura ut vilken religion som skulle passa mig bäst, i det fall jag skulle hemfalla åt att tro på saker som inte finns. Min religionsguru Friday föreslog Buddhismen...hon tycker den är bäst av alla i fråga om människorsyn osv. Jag vet för lite om detta för att svälja rakt av. Ett svagt minne finns av att ha fått en femma i religionsämnet...för jag är intresserad av religion, jag är också intresserad av medicin. Jag gillar att försöka lösa problem och ställa saker till rätta. Men vad minns jag om Buddhism egentligen?Min skrivarlya. Ett under av ro och stillhet...Här är vad jag kommer på över frukostkaffet: En tjock gubbe i ett asiatiskt land svalt i ensamhet. Efter en viss tid började han hallucinera. Han fick då i likhet med en hel rad katolska helgon, en del uppenbarelser där levnadsregler och meningen med livet uppenbarade sig. (I de fall jag stött på psykotiska människor eller fått återberättat av kollegor, rör det sig ofta om att personen i fråga vet svaret på allt, eller har en röd knapp som styr världen, vet hur man styr världens vatten, får meddelanden från radion och liknande. Det gemensamma i liknande historier brukar vara att personen ENSAM vet hur allt hänger samman och kan rädda världen...) Det handlade om att inte sträva efter materiella ting, ge till de fattiga och att man i slutändan skulle belönas med att uppgå i Nirvana. Eller F??? 
Jo, ett litet straff måste in också, eller ett hot kanske så man lyder....om man inte är så där självuppoffrande och istället söker materiella tillgångar kommer man efter att man dött återfödas i en för sitt brott passande form och leva en gång till. Gör om, gör rätt typ. 
När man efter tillräckligt många cykler fattat galoppen får man omslutas av hela härligheten. Utsläckningen. Låter skittrist tycker jag (utsläckningen som mål alltså) men det skulle sannolikt ge en lite trevligare värld om alla slutade jaga prylar och brydde sig om det verkligt viktiga i livet. Jag har ingen aning om det är en missionerande religion, hoppas inte, för de som pysslar med sådant brukar ägna sig åt  vidriga förbrytelser. Jag hoppas också att munkarna och nunnorna får ligga för annars hotar det också att gå snett. Se bara på Påven & co.Dagens stilleben...Royal Copenhagen, Shepherds och Brio i en skön mix. Kaffet kommer från den überdyra kokaren och mjölken från Arla....För er som vill fixa stilen.

Nu till listan. (Ni fattar väl att jag skriver medan jag tänker,  passar barn, hör på nyheterna och dricker halvljummet kaffe samtidigt så förvänta er inte en lösning på allt eller en helt genomtänkt lista...det blir som det blir. 
I nästa liv ska jag vara man, singel, bo i en grotta med uppkoppling och vara ekonomiskt oberoende. Och DÅ jävlar i min låda ska jag leverera lösningar på det mesta, kanske jag ska testa att fasta (detoxjuicer??) för att bli psykotisk också...kanske käka svampar???)

1) Man slipper oroa sig för att döden är slutet (om man inte varit elak och huggit halsen av folk, onanerat, slagit sina barn, stulit, ljugit för skatteverket och haft sex innan äktenskapet)

2) Om man valt rätt religion kan man komma undan med allt i punkt 1 om man ber om ursäkt. När jag tänker närmare på saken kanske detta skulle vara nummer ett...

3) Sorry folks, jag kan inte komma på mer...jag har verkligen försökt...öööööööööööööö (tänker) ööööööööööö 

Nej, det var stopp där.


Här är hon, kvinnan i mitt liv..Hon snackar skidor. Hon är ateist och bor i Västerort...nästan som jag då minus barnen... Vad mer gillar den kvinnan? Jag vill veta allt!


Ha en bra tisdag och alla skidkvinnor och män, SLÅ FÖR I HELVETTE NORRMÄNNEN IDAG; JAG VILL HA ETT GUUUUUUUULD NU!!!

#garvarihjälmig #skrivarlya #religion #wilfa #royalcopenhagen #lenaandersson #skidsport #brio #kaffe #mjölk #vabbar #shepherds 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar