fredag 23 maj 2014

The mom is all right eller inte ma fasi man blir inte glad...


Hinner man måla tånaglarna kan man inte klaga


Idag har förskolan planeringsdag. Det är en återkommande grej, tyvärr. För en förälder innebär det vanligen en semesterdag. För mig blir det mer av ett Marathon.
Helgen kommer innehålla, Spring Fair med matinlämning, PHS dag med aktiviteter för barn, träningar, ett parkbesök och en grej till som jag för ögonblicket förträngt.
Sammantaget betyder det att min första lugna stund skulle infalla på måndag, om jag inte jobbat hela den dagen på mottagningen. Tisdag tar jag alltså sikte på. Eftersom vi just nu är mitt i en budgivning på ett hus så är nerverna redan på helspänn.

Trots allt har jag på morgonen ändå lyckats dammsuga hela undervåningen, plocka och kasta en del leksaker, tvätta bort värsta fläckarna på golvet och påbörja frittatan som ska serveras imorgon på A:s och I:s skola. Edgar frågar ideligen om han får bada och lägger på sitt bredaste leende.
Till slut när Tylla somnat gav jag med mig. Ganska vilsamt att sitta i badrummet och inte göra så mycket mer tänkte jag. Fast det dåliga samvetet kryper på mig då jag ägnar mig åt mail etc. Efter att alla mail är kollade och besvarade bestämmer jag mig för att leka med honom. Jag sätter mig nära med händer och armar i karet och plask! Jag är sjöblöt på velourbrallan. Jag byter om till shorts.
Lite svalare och mindre yta att blöta ned. Jag sätter mig igen och börjar sjunga på veckans sång från Lejonkungen…Hakuna Matata..gör att man blir glad osv. Edgar surnar till, säger att jag inte får sjunga och håller händerna för öronen.
Jag gillar att retas lite lagom så jag fortsätter. Han tar raskt upp gummifisken och sprutar mig rakt i nyllet. Jag blir lite arg först men tänker vaffan, det är ok. Jag torkar mig igen. Jag prövar på nytt att interagera i hans universum. Härmar Pumba, Vad söt han är, ska vi behålla honom??
Nu blir han jättearg och strax är hela jag sjöblöt och jag avlägsnar mig.
 Frittata in the make & Alltid fest i huset!Jag plockar fram macen för att skriva detta. Han sjunger för full hals i badet. –inte m afasi man blir inte glad…. Aha, jag sjöng alltså fel text!!
Jag försöker nynna med men han håller då för öronen och vrålar att jag gör illa hans öron.
Nog alltså, annars väcker han Tylla.
Med gott samvete fortsätter jag med mitt och minns att min mamma brukar säga ”man inte ska leka med barn de kan leka själva”  SO VERY TRUE! Och om man till äventyrs ändå leker med barn ska man ha skyddskläder på och ett glas vin nära till hands. Det blir mycket lättare då!

Min mamma tänker ofta rätt och väldigt ofta rätt åt mig (hajjar ni dubbelmeningen!?!)

En gång när vi var i Hong Kong tillsammans på resa så läste hon ur menyn för mig och talade om för mig vilka rätter jag gillar….Kyckling med caschewnötter! – Det gillar du!
Ja det stämmer, det gillar jag men jag ä beslutskapabel och gillar att bestämma själv…Jag är dock iblend diplomatisk och det blev kycklingen. Det var kycklingmage med nötter.. nuff said.

Fast jag ska inte klaga, i helgen tänker hon hjälpa mig på familjedagen med alla barn. Jag hade i ett anfall av överhettad hjärna glömt att jag ju få vara ensam på den då maken är del i föreställningen. Mycket tacksam att mamma tänkte åt mig där!

Nu meddelar Edgar att han har mycket…jag tittar upp för mycket i badet kan betyda olika sorters katastrof. Igår var det mitt ekodynamiskafairtradeskitdyra schampo det var mycket av. I badvattnet med efterföljande bubbel överallt. Nu var det bara mycket vatten, tack och lov. I badkaret. Så jag kan fortsätta med mitt.

Tillbaka till mamman som jag inte riktigt klippt navelsträngen från…Visst vet hon vad jag gillar ofta men förvånandsvärt ofta vet hon det inte. Ketchup, gravad lax och sill till exempel. DET GILLAR JAG INTE. Jag kan erkänna att hon ny äntligen lärt sig det med fisken och alltid köper varmrökt eller på annat sätt tillagad lax sedan några år. Varje högtid påpekar hon dock för mig att jag ju kan äta äggen. Ja mamma det kan jag! Puss på dig om du läser detta! Och mina fyra sista siffror är 0208. Inte 0206 som jag trodde mina första år i livet.  Du får tänka 02 som i antal barn du har och 08 som i den månad du är född. Blink blink och med glimten i ögat.
Nu får jag släppa det och gå vidare känner jag!

För övrigt kan jag inte alla mina barns personnummer heller. Har man sex barn måste man få dispens från det tycker jag. Första barnet kan jag för sista siffrorna är samma som månad och dag fast baklänges. Andra barnet kan jag pga att det är dagen efter Frankrikes nationaldag samma månad som hennes pappa och barn nummer tre är född exakt en vecka efter mig. Så där håller jag på. Krigsslutet, Olof Palmes dödsår osv osv. Annars kan jag inte hålla en enda siffra i skallen. En gång på KI under grundutbildningen glömde jag bort koden till salen med mikroskop. Det var innan man hade internet i telefonen. Jag ringde det otroligt strama och utmattade kurssekreteraren som suckade djupt och för att visa på sin makt och pålästhet sa hon kort. – Mozartz födelseår och slängde på. Mycket hjälpsamt.

För er som undrar men ej har internet så ä det 1756. Kanske en lämplig PIN-kod någon?


Nu vaknade Tylla och Edgar ser ut som ett russin. Trevlig helg alla!
#livet #barn #mamma #mozart #koder #siffror #måndag #TGIM
Lite avslutande skryt...ur dagens (23/5) DN. Adam Tensta med min och Babs kudde Gettopretto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar