måndag 18 augusti 2014

Vågar ni eller tjejer!?!


Fin bild på en fjäril, detalj av en kudde på Formex, Vivid.
Bland mina vänner på Facebook pågår just nu en utmaning. Män utmanar andra män att hälla en hink isvatten över sig. Tre nya nomineras, i ett fall nomineras sex andra att göra detsamma. Ganska underhållande att se men en liiiiiten detalj stör mig. De uppmanar vännerna att inte vara pussys, tjejer osv. Det gillas inte. Jag skulle aldrig kalla mig feminist och jag har stora problem med ismer av alla slag. Jag är demokratisk brukar jag säga för det innefattar ju det mesta. Vill man vara väldigt tydlig kan man säga ateistisk demokrat. Då finns inga tvivel om vilken modern och utvecklad typ man är! Dock har jag mycket svårt numera för dolda eller i detta fall väldigt tydliga nedvärderande  av kvinnor. 

Jag taggade till och kom på en bättre utmaning. Att säga åt kvinnor jag känner att hälla så många hinkar de tål över sig. I mitt fall blir det tre för det är antalet hinkar vi har här hemma. 
Jag ser inte fram emot det, jag gillar inte att få iskallt vatten på mig men jag är HELT lugn. På allvar. Jag vet att det kommer gå bra för har man fött sex barn, varav fem utan bedövning, ja inget kan vara obehagligare än det.

Jag ska hålla mig från att skrika som en "tjej" vilket jag sällan gör ändå eller att tala nedsättande om det andra könet. Vi får se hur det går. 
Jag lovar dock inte att inte svära, för det känns ganska neutralt i detta sammanhang. Och med tanke på att jag varit väldigt arg och otrevlig när jag fött barn (bland annat uttryckt att ena barnmorskan kunde passat bra som torterare hos någon diktator i mellanöstern) så kanske det går finemang. Tre av barnen ska hjälpa till och maken får filma. Han ska icke få nöjet att hälla isvatten långsamt över mig. Nix!

Jag funderar nu mest på om jag ska skona alla från min kropp och inte ha baddräkt eller om det faktiskt är tuffare att ha det för det måste ju ändå bli ännu kallare än om man har kläder; kanske jag ska ha en T-shirt och shorts ändå. Man måste ju inte alltid överdänga. 

Bild på själva isandet kommer i efterhand här på bloggen, detta är bara ett infall. Jag har nämligen lite långtråkigt när de tre minsta sover, stora tjejerna tränar och/eller ser på tv och maken jobbar till 24.00. Här iallafall en bild på min Facebookutmaning!
#daredevil #utmaning #challange #kvinnor #vadärvärreänattfödabarn #litevattenharvälingendöttav #demokratisk #vardagsblogg #likeagirl #doingitDoing it like a girl....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar