lördag 4 oktober 2014

Framåtrörelse....eller bara rörelse?

Den här lilla damen sätter mamma på prov...återigen fotar jag när ett barn gör farliga saker...
Mitt liv är i fritt fall. Att ha husvisning med all städning, utrensning och styling det innebär passar inte jättebra ihop med resten av mitt liv. Dessutom är jag osäker på om jag egentligen vill flytta just nu. Det är så många bollar i luften samtidigt att kanske alla trillar ned hux flux.

I över en månad har jag flaggat för visning och fotografering. When life hands you lemons, make lemonade. Och i detta fall är lemonaden att hänga ut en av döttrarna. Jag kommer få skit för det men min adrenalinnivå när jag ser detta når all time high. HIGHHHHHHHH! Topplocket kommer att brista. 

Men det är häftigt att titta på hus, rita i skallen och röra om på hjärnkontoret. Det är nog den delen av flyttning som jag gillar bäst. Att planera hur slutresultatet ska bli. Jag finner att jag gillar när det rör på sig. Till och med när det blir lite obekvämt. Rörelse. Motion. Dynamik.

Besiktningsmannen var här på torsdagen. Han hade inget att anmärka på i princip, två små futtiga grejer som vi fixar imorgon. INGET var fel på huset, han var till och med imponerad av vår luftavfuktare, frågade om vi köpt den av hans firma, bästa sorten. 
Berättade att den var så kraftfull att man kunde dra ledningar till den andra delen av huset och fukta av där med. Min makes ögon tindrade. Han är en trygghetsnazist. Han berömde också maken för badrummet han ordnat. Vi hade visserligen hjälp av en vän som är röris men allt annat har maken gjort efter mina ritningar(!). Han hade lyckats med fallet trots stora golvplattor, manschetten runt röret ned var oklanderligt och så den superfina spegeln (den hade jag ritat faktiskt!!). Jag fick menande blickar av maken. Jag har nämligen haft synpunkter på hur jävla noga man måste vara, och hur många lager och mätningar och felsågningar och omtagningar man kan göra i ett badrum på drygt fyra kvadratmeter. Alt detta kom på skam. Så vill ni ha ett fantastiskt väl fuktspärrat badrum till budgetpris. Ring min man. Det tar ca 1-3 år för honom att få det klart. Det är enda kruxet. Den som väntar på något gott...

Våra fönster var också extra allt, specialbeställd SVART aluminium minsann...det hade vi ingen aning om. Det var förre ägaren köpt. 
Vårt stora glasparti i vardagsrummet beskådade han med glansig blick och stenfrisen också i samma rum. 
Man vill ju inte flytta efter en sådan grej. Vi kommer aldrig hitta ett hus som detta verkar det som....Men jag vill ha vatten, luft och mer natur. Höns och närmare till hästskit!  

Just nu är det enligt mäklarna ungefär hälften så mycket hus på marknaden som det brukar vara vilket gör att priserna stiger. Bra om man säljer och flyttar in i en hyreslägenhet alternativt dör. (Då är det ekonomiskt bra för arvingarna). I vårt fall kommer ju ett nytt hus att köpas och då blir det lite status quo...som Stefan Löven skulle ha sagt.

Jag undrar om inte det kommer bli hans eftermäle; status quo. För så värst mycket verkar han inte ändra på...Utom att justitieministern denna gång inte har juristutbildning. Just det är ju i och för sig inget nytt när det gäller S-regeringar. Anna Greta Leijon var ju som bekant inte heller utbildad. Hennes merit var att (förutom att vara sosse) haft en pappa som var fångvaktare. Vi får se om det går bättre för den nyutnämnde på den posten.


Jag gillar att en lärare blev utbildningsminister, även om han inte har världens längsta erfarenhet måste han väl ändå kunna något om pedagogik och hur en skola ska fungera!?!

Jag har i övrigt inte satt mig in i nya regeringens utformning, jag orkar inte just nu, men av löpen att döma är det en brokig skara...same same. Några ryker nog första veckan.
Det man kan konstatera är att vi i vanlig ordning sticker ut i jämförelse med övriga världen. Vi har världens mest outbildade parlament. Skönt att iallafall finansministern kan räkna.


Ett nytt ord har Statsministern lärt mig, "ingångsvärde". Jag som är lite lingvistisk av mig tänkte att det nog borde betyda ungefär; de önskemål/krav man tar med sig in i en förhandling och som modifieras efter resans gång till ett utgångs-....något, men se det betydde det inte fick jag höra av hans näre vän och tillika fackpamp. Det betydde tvärt om det mål man når....!?! Det tyckte jag var en tankevurpa. Om man inte redan när man påbörjar förhandlingen är fast besluten om att inte rucka en millimeter på sina krav förstås. Annars borde det väl heta utgångs-....något?

Det är märkligt med nya ord. Eller inte nya ord men ord som man hör för första gången och sedan inte kan lära sig av med. Tsunami är ett. Bogvisir ett annat. Nu är det ju 20 år sedan Estonia förliste. Alla som levde då och var tillräckligt gamla kommer ihåg den morgonen, och veckorna efter. Ordet på allas läppar var BOGVISIR. 
Det är ett ord jag gärna skulle vara okunnig om. 
Bara några veckor senare såg jag en av filmerna i Kieslowskis trilogi (var det den röda? Min kompis Ankan vet). 
Kvinnan går ombord och så fälls bogvisiret ned. Då insåg jag att båten skulle sjukna och orkade inte titta mer. Fasansfullt nära inpå. 
Det är något väldigt läskigt med mörker och vatten i kombination. Klarade knappt att se Titanic, den filmen förföljer mig än. Jag fattar inte hur man kan se den om och om igen! Jag tänker bara på den där mamman som håller i sitt stelfrusna spädbarn. Usch jag vill kräkas.

Jag lyssnade på radion när de intervjuade de ytbärgare som var med den natten. Dåligt utrustade och underbemannade. Frustrationen i att veta att man inte har en chans egentligen. Jag känner en av dem som var med. Jag undrar ibland hur han sover om natten.

Vilken krispig bild, vilken komposition...halvljummen var den också. Men jag hade ätit chips innan så det var ingen fara.

Nu tillbaka till mitt lilla liv. Idag blev det baklängesmiddag. Chips och dip medan jag värmde köttbullarna från i torsdags till mig. Övriga lilla familjen åt under tiden då jag nattade lilla T och i smyg spanade lite på grannens tokerier. Han försökte sig på att fälla ett träd med fogsvans....Han avbröt ganska snabbt. 

Middag. På min älsklingsskärbräda/ostbricka/underlägg från Form från Skå. Följ henne på Instagram, formfranska365.

Ni hör ju hur tankarna kränger här....men så fungerar jag. Högt och lågt, ytligt och djupt i en salig röra. 

Jag hann iallafall med att träffa en av mina tappraste läsare idag, på vift i "storstan". Jag hoppas ni hade det trevligt och att du nu kan Söder!;) Blir du sugen på förorten kan jag guida dig på Tensta torg... har jag jobbat där. Mycket exotiskt och intressanta butiker som bland annat säljer religiösa motiv i hologramform med TUNG guldram. Och så kan du besöka Livstycket!!! Det skulle du nog gilla! Oj, vad privat jag blev där...ni andra kan också få guidning till konsthallen och Livstycket. Bara ni bokar i god tid!

Kram till alla och envar. Nu ska jag lägga mig raklång. Nej det ska jag ju INTE! Jag ska ligga i psoasställning! Annars får jag skäll (och ont i ryggen).

Over and out!

3 kommentarer:

 1. Oj vad du hinner och hänger med! Det senaste dygnet har jag inte sett eller läst några nyheter alls och förstår att här behöver uppdateras rejält, får läsa nyheter på tåget hem. Nu vill jag bara umgås de timmarna som återstår av den här Stockholmsvistelsen. Tack för tipset om Söder! Vi åkte T-bana dit och gick ut och in på Söderhallarna, åt lunch utomhus på Medborgarplatsen, kollade gatumusikanter och enmansorkestrar på Götgatan, in och ut ur m a s s o r av affärer som jag blev trött bara att gå in över tröskeln. Herrejösses så mycket kläder som sys upp och som sedan hänger osålda på galgar. Så gick vi till Urvädersgränd och såg Bellmans hus. Efter det blev det fullt i inkorgen och vi promenerade in mot stan igen. Ingen torkställning fanns att köpa någonstans, en som lätt kunde fällas ihop och förvaras under sängen. En noppa-bort-apparat kunde hon i alla fall få. Kläder ska ju borstas, vädras och hängas. På tunnelbanan hem så blev vi lite piggare igen. Dottern spelade fiol i en timme medan jag lagade mat på gasspisen. Dottern ville se ditt instagramkonto så vi har kollat på dina bilder och K skrattade högt över dina bildkommentarer. "Hon är ju riktigt rolig!" Ja, du är ju det! Tack för att du tog dig tid att komma till butiken igår, den har många godbitar och ljusstaken passade perfekt här i tvåan i Hjortis. Idag ska jag plantera lite lökar utanför dotterns köksfönster och så ska vi gå på någon utställning, förmodligen sockerutställningen på Nordiska. Klockan fem går tåget.

  SvaraRadera
 2. Livstycket är en stor inspirationskälla och har varit det i flera år. Det får bli flera besök på Söder. Bussen går ju från Hjorthagen ända till Sofia på Söder så man får ju en sightseeing också.

  SvaraRadera
 3. God morgon Boel &Co. Jag går på plutonium vet du! Jag håller med om klädöverflödet. Äckligt! Jag brottas med mig själv när det gäller de kläder jag syr upp till butiken. Fast mina modeller är klassiska och är inte "rökta" efter en säsong. Dessutom bara toppkvalitet i siden och annat. Sen sys de i Hedemora och allt är fair så långt jag kan överblicka.
  Har du lite tid över kom jag på at kanske Hallwylska palatset skulle passa dig med alla kläder, plisseringar och broderier. Jag var där för jättemånga år sedan och såg utställningen efter TV-serien House of Elliott. Då var jag i en 20-tals fas. Älskar fortfarande det fast lite på avstånd.
  Fotografiska brukar vara spännande och där kan man äta jättebra (och dyrt) som jag minns det!

  Trevlig resa hem!
  Anna

  SvaraRadera