söndag 28 december 2014

Republik is da shit


En liten bubblig grabb. Igår fick han massage för att varva ned lite. Mitt hjärta.

Jag hibernerar mentalt. Jag har gjort det ett tag nu, drygt fem år. Sedan fjärde barnet kom närmare bestämt. Då slutade jag hänga med. Jag ser inte TV, läser aldrig tidningar utom DN (det har jag faktiskt också slutat med pga kostnaden, allt pappersavfall och att jag blir så upprörd hela tiden). Att se ”Så mycket bättre” innebär för mig att mer än hälften av människorna är helt okända. Jag går heller inte till frisören mer än någon gång om året och därför utsätts jag inte för skvaller i någon större utsträckning. Jag hörde talas om en kvinna som hette Kakan i somras och lyssnade på hennes sommarprat i ca fem minuter. Då tyckte jag hon verkade sympatisk. Senare läste jag mer och då ändrade jag mig. Nu gör hon tydligen pratshow. 
Jag vänder inga stenar, jag har nog med att klara vardagen. Vad annat folk utanför min omedelbara sfär har för sig rör mig inte så mycket. 
Det har det egentligen aldrig gjort men just nu är det verkligt dåligt med personkunskap här.
Jag tar särskild ära i att inte bry mig om kungligheter. Jag är nämligen republikan. Jag är inte bara mamma, jag är även republikan! Som i reklamen ni vet!! 

Jag håller mig aningens uppdaterad via Facebook (en styggelse jag vet men man håller lite koll på sina vänner där), inte om kungligheter såklart men ibland slinker det emellan mina spärrar. Så igår får jag höra, eller mera se, att en av våra två prinsar ska gifta sig med en bystdrottning från Paradise Hotel. Ett tvprogram (tydligen), där det händer saker. Saker som jag inte vill att mina barn ska känna till. Jag var tvungen att googla henne. Och det stämde. Hon har varit med i ett skandalprogram på tv och man kunde se hur många halvporriga bilder på henne som helst! Jisses. Ett verkligt kap alltså! Man får gratulera. Den svenska adeln är ju generellt sett ganska eftertraktad då de haft djärvheten att gifta sig med ”verklighetens folk”. Därav kraftfulla gener. I vissa andra europeiska länder har adeln inte kunnat hålla en lika fräsch genbank. 

Man får ändå beundra hovet som är så genuint intresserade av att vara folkliga att man tar in folk som är kända från tv. Det öppnar ju verkligen upp för skvallerpressen om inte annat! Och i sommar ska vi alla få vara med och betala ytterligare ett kalas som iallafall jag tycker de kunde bekosta själva. 
Skatt är ju en form av crowd funding också, även om den inte är frivillig...Och går pengarna till kungligheterna är det lite by proxy, nicht?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar