måndag 19 januari 2015

Vi är alla i behov av bistånd...


Hej, jag har varit tyst ett tag. Det tar slut nu. Det blir kort för jag håller på med en grej...som tar väldigt mycket tid. Jag researchar. Seriöst alltså. Jag läser torr  text om svåra saker och har gjort det sedan i snödags för att kunna skriva ett brinnande inlägg (som ju givetvis också kommer vara underhållande) om ett stort problem. Kanske det största som finns. Men nu blev jag jävligt upprörd på morgonen så jag byter tystnaden.
Detta har hänt:

http://magda.cafe.se/det-ar-sverige-som-behover-bistand/

1) Maken lovade att ta den überstora gjutjärnsgrytan ut på balkongen igår, så att kycklingskrovet samt buljongen inte förfors. Jag hade tänkt göra kycklingsoppa idag nämligen. Det hade han glömt.

2) En dotter hade lovat att göra iordning köket innan hon lade sig, jag var så tacksam och glad men NEJ. Det hade hon glömt så när jag kommer ned i köket är det dubbelfel.

3) En person jag inte känner har på FB skrivit om hur Sverige ska lära sig av Liberia. Det kanske jag hade kunnat tåla om inte detta angränsat till det jag jobbat med nu i säkert tio timmar senaste dagarna.
här kan ni läsa. Jag kommer kanske hinna klart med mitt stora arbete och då får ni veta varför det gör mig mycket upprörd när någon romantiserar livet i ett litet Afrikanskt land och tycker att vi ska lära av dem....(en hint, det handlar om människors rättigheter, våld mot kvinnor och barn, korruption, och mystiska försvinnanden). Jag vet inget om denna kvinna ska jag erkänna, hon är säkert en världsförbättrare. Men för min del kan jag inte sitta i en solstol på stranden och tänka att det vore häääärligt om bara alla kvinnor kunde få gå klädda i hur tajta kläder som helst trots kraftig övervikt och titta på barnen som leker med sina kottar. Jag skulle vara rädd att min blogg skulle ge mig 50 rapp på ryggen..


I WILL de back, som Arnold säger!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar