söndag 9 november 2014

Telia, for life

Huset är rustat för vintern nu. Jag är riktigt stolt över mig själv.
Idag åkte jag för andra gången i mitt liv förbi en reklampelare med den ungefärliga texten "testa oss en månad, eller för resten av livet". Det kändes inte bra. Jag fick tankar på Madicken och när Birgitta Andersson säljer sin kropp i förtid till provinsialläkaren. 
Jag fick en instinktiv känsla av att vara någons födkrok. Jag har sedan första gången jag såg den haft för avsikt att klura på detta men kommit av mig på grund av min rådande stressituation. Därför kommer jag nu att tänka medan jag skriver! (Hur klokt är det? Hur ska det går och blir detta surrigare än vanligt? Vi får se.)
Jag fick iallafall lite krampaktig kräkkänsla vid tanken på att binda mig för livet vid ett företag. (Att binda mig för livet vid en man har jag inga betänkligheter kring). För det första vet man ju aldrig om ett företag finns mer än tre kvart, man vet inte det finstilta. Kanske företaget så fort man skrivit under med blod bestämmer sig för att helt plötsligt dubbla kostnaderna, ha en pappersfakturaavgift på 150 kronor per månad i RESTEN av mitt liv!!!Jag har ju för vana att hänga ut mina nära och kära. Det var ett tag sedan men denna kom idag som en skänk från ovan.


Nu kan jag ju erkänna att jag inte läst på om vad det är de erbjuder. Själva annonsen förhindrar mig att gå vidare i ämnet. 

Jag är misstänksam av naturen och anar att de kommer tjäna storkovan på att jag håller mig troget till ett och samma bolag.

Den andra funderingen som dyker upp är vilka som förväntas attraheras av denna reklam. Vi är ju erkända trygghetsnarkomaner i vårt land och hade svårt att avreglera olika marknader. Helst hade vi väl velat ha kvar Televerket i orange!?! Min bror som bott utomlands i många år berättar att i England byter folk försäkringsbolag, banker och annat hela tiden. Därav deras låga kostnader för detta. Här sitter man fast med SHB fast de "pippar" en om och om igen.

Jag ser framför mig hur man ska börja räkna på förväntad livslängd, skicka in medicinska utlåtanden om sin hälsa (som man ju i viss utsträckning gör med försäkringsbolag) för att förhandla om månadsavgiften på livsabonnemanget. 


Vem vill då sluta avtal med Telia om sin telefon for life? Min morfar hade säkert gjort det. Är man 25 år tror jag kanske inte det.

Nu när jag skriver får jag känslan av att Telia vet något som inte vi vet....telefonin kanske är utdömd? Smartphonen var bara en fluga....Det kanske kommer något ännu häftigare om fem år och då sitter de där med alla sina investeringar som de inte kan "ta hem"! Tänk om det är SÅ? Vilka otäckingar!

Vad kommer här näst? 

En annan känsla är den att vi är så ägda. Vi har börjat titta mer på våra telefoner än våra barn. Helt jävla sjukt. Vi har telefonerna till hands när vi umgås med vännerna...för att hålla koll på vilka andra vänner äter middag med.

Som motvikt till detta läser jag nu Rudolf Steiners En lantbrukskurs. Det är grejer det. Kretslopp, astral påverkan på grödorna och ruttnande kohorn att gödsla med. Men det får ni läsa om på Stunder. Kanske i veckan. Det beror på hur mycket barnen tycker att jag ska sova. 

Imorgon är jag doktor igen. Som semester nästan. Inom psykiatrin. Det kan man inte tro, att det skulle likna semester men allt är relativt. Tyvärr verkar lilla Tylla sjuk, kanske en uppseglande feber. Snor har vi konstaterat iallafall.


Franks present från farfar hoovrar över köket. Edgar susade en anny bösch på den och så föll den till marken. Maken mycket upprörd. (Det var han som lekte med den)


Om 12-24 timmar vet vi svaret. Ja, jag vet inte jättesmart att låta dottern leka doktor . Maken tyckte att jag som straff skulle ta detta exemplar med mig till jobbet imorgon. han har verkligen ingen aning om vad jag gör där!
Efter en del kontroverser kring Wi-Fit hemma har maken nu köpt nån manick som skulle lösa problemet. Då skapas istället nya. Ett evigt kretslopp. Sanatana dhrama eller vad tusan det heter...
Den kosmiska påverkan på mig har inget att sätta emot den biologiska som härjar helt fritt i mitt hem. 

Ni som har mer kraft kan väl kolla upp vad Telia vill oss, OK?


4 kommentarer:

 1. Hej! Mathias heter jag och jobbar med sociala medier för Telia. Jag såg att du hade några frågetecken kring vårt erbjudandet Testa oss i 30 dagar. Om du skaffar ett abonnemang binder du dig inte per automatik till oss resten av livet, men vi ser dig gärna som kund fortsättningsvis :) Om du har några andra funderingar gällande erbjudandet så kan du hitta svar här:
  http://www.telia.se/privat/erbjudanden/testa-oss-i-30-dagar?intcmp=puff_testaoss_mobiltelefon
  Finns inte svaren på dina frågor på vår hemsida är du välkommen att skriva till oss på Facebook :)
  Ha en fin måndag!
  Mvh Mathias

  SvaraRadera
 2. Hej Mathias! Det var värst vad ni var snabba och observanta. Det känns ju tryggt! Jag har som jag skrev inte kikat närmare på själva erbjudandet utan fokuserade mest på reklamen. Det var den som gjorde mig lite skeptisk och därav ett blogginlägg. Men tack för kommentaren och länken!

  Mvh
  Anna

  SvaraRadera
 3. I torsdags försökte jag ringa för att komma fram till kundsupporten och få hjälp med ett strulande bredband. Jag försökte tre gånger, men fick inte ens ställa mig i kön. I fredags kväll gjorde jag så ett nytt försök, och se då kom jag fram. 2 h 50 m senare fick jag också prata med en människa som hjälpte mig snabbt och geschwinnt. Men de där nästan tre timmarna i telefonkön kändes som en livstid. Framförallt en fredagskväll. #telia #justsayin

  SvaraRadera
 4. Hej Christer!

  Det verkar som att enklaste sättet att få direktkontakt är att tagga Telia...

  Kram
  A

  SvaraRadera