fredag 13 februari 2015

Guten morgen


Den här lille gynnaren. Väcka mamma mamma vareviga kväll...då blir det inga julklappar tror jagMåste du ha den där rösten? (Maken).
Ja, det måste jag faktiskt! Jag har varit vaken 45 min nu, sov några timmar på golvet i natt, räddade dig från att vakna vid klockan halv två och nu, NU har jag lite bråttom att komma iväg! (Jag)
Dessutom skulle han själv iväg om 45 min för att lämna på dagis så jag fattar inte varför han inte går upp när klockan ringer!?!  Men ingen stress! För all del, ligg kvar där och dra dig, så stressar jag ihjäl mig här med allt och kastar mig iväg halvfärdig till mitt jobb. Gör det du och brinn i helvetet senare!

God morgon alla glada!

Det skrev jag i min anteckningsbok vid frukosten.

Jag var trött. Sömnlösheten som slagit till nu når nya höjder. Tidigare när jag blev störd på natten kunde jag ta det lite lugnt. Jag kunde gå upp, skriva en truddelutt, ta en kopp te eller en dusch. Nu finns inte den möjligheten, jag måste sova för jag jobbar varannan dag.
Lille E som just slutat ha blöja på natten (eller för någon månad sedan) har två nätter i rad kissat ned sig, mig och sängen. Nu får han ingen O´Boy vid sänggåendet. Hans blåsa håller inte för det.
 
Han har också lagt sig till med lite later. Han vill att jag sover med honom. Ofta gör jag det men nu har jag av utmattning somnat i min egen säng några nätter. Då vaknar han, kommer och ställer sig vid min sida och stampar med ena foten i golvet tills jag vaknar. Han talar inte när mörkret fallit. Han stampar i golvet och då jag vaknat pekar han demonstrativt med hela armen mot sitt rum. Om och om igen med den bestämdaste lilla minen. det skulle säkert vara lite roligt om man inte ville dö. Han vill att jag ska gå med dit. Jag gjorde det också men ungen hade bäddat på golvet. Och ville att vi skulle sova där....Jag gjorde som han sade och tänkte att detta kommer göra så ont att jag omöjligt somnar och snart kan smyga till min egen säng. Men tji fick jag för jag är så trött att jag till och med somnar på ett hårt trägolv bara för att tre timmar senare väckas av obeskrivliga smärtor från i stort sett hela kroppen utom näsa och tår. 
Jag masade mig tillbaka in till min säng och fick en katt på bröstet. Men där fick hon stanna för jag orkar inte hur mycket som helst klockan halv fyra på morgonen.

Så därför biter jag huvudet av min älskade make vid frukostbordet. Han har ingen aning om vad jag utstår under vargatimmarna, för han sover så sött. I en bred och mjuk säng. Lilla skitunge-Edgar, han ska skickas på uppfostringsanstalt tror jag, med fokusområde SOV  FÖR I HELVETTE SOM ETT NORMALT BARN! Or be gone!

Nej då, han ska inte skickas iväg, jag tänkte....jag drar. Jag kan åka på Tystnadsretreat, jag har omvärderat. Jag tänker Svappavaara, Nikkaluokta (kallaste platsen i Sverige va? Ett köldhål verkligen med upp emot -50. perfekt, där måste väl saker vara lugna och fina?)...eller Karesuando, låååååångt bort. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar