måndag 2 februari 2015

Världens längsta dag

Jag tänker på Ingemar Stenmark, De e bar å åk. Så är mitt liv just nu. Utom kontroll. Jag hinner inte med någonting men försöker hålla rent framför dörren åtminstone. Jag jobbar långt från hemmet från och med idag. Hur länge jag ska göra det vet jag ej. Men tillräckligt länge för att det var värt att köpa en bil för detta ändamål. Att köra vår "buss" hade gjort att en tredjedel av lönen gick till soppa och det har vi verkligen inte råd med. 

Natten var värre än på länge. Vid halv tre var fem av sju vakna. Edgar måste vara i någon slags fas nu för det har hållit i sig länge. Han blev torr och då övergick det till skrik- och matterror. Jag hade hellre pröjsat fem kronor natten för blöja. Eller 100 kronor faktiskt. Idag kanske priset går upp till 1000?

Direkt efter nya jobbet var avklarat satte jag mig i bilen som jag inte skulle känna igen om någon bad mig peka ut den. (Jag köpte den igår kväll i mörkret, körde iväg den imorse i mörkret och har ännu ej sett den i dagsljus. Jag tror den är grå...men den kan vara beige eller brun också. Den går fint iallafall. 
Förra ägaren hade lämnat marsipanbröd i den till mig. Det var mycket uppskattat på väg hem. Det tog lång tid att köra för vädret var emot alla idag. Snö, halka och moddiga vägar. En fil bara att köra i. Två timmar och fyrtio minuter lade jag på att komma till och från jobbet idag. Det är sorgligt när man har små barn.
När jag kom hem värmdes maten jag gjorde igår. En halvtimme hann jag vara hemma innan jag skulle åka och hämta dotter nr tre på träningen. Jag fick två extra barn med hem. En som tränat hockey och inte kunde få skjuts hem då hennes mamma var med bilen på en annan träning i Täby och pappan skulle passa kiosken i ishallen samtidigt. tyngt att ha många barn som idrottar på knasiga tider på grund av att det finns för få anläggningar. Och då är detta väldigt mycket bättre än simningen som dotter nr tre också tränar. Deras tider är 18-21 eller 20-22...på vardagar. det är inte OK att trettonåringar ska behöva ha det så. BYGG FLER SIMHALLAR FÖR BÖVELN I STOCKHOLM! Det var illa redan när jag simmade för trettio år sedan. Ny är badhusen så gamla att de ett efter ett måste rivas. Det är för kostsamt att renovera. Så snart blir det en simhall mindre här där vi bor. Mycket dåligt i ett land och en stad som producerat några av världens bästa simmare.

När vi kommit hem igen visar det sig att dotter nummer tre glömt sina två dagar gamla målvaktshandskar i tältet varpå vi åker tillbaka för att hämta. Men icke, någon har redan tagit dem. En timme till i bilen, hälften av den tiden helt i onödan. Så jag har varit på rull nästan fyra timmar idag. Jag hann träffa Tylla och killarna max en halvtimme....

Jag är glad att jag ägnade hela söndagen åt att laga middagsmat. Det hade inte hunnits med idag och ingen annan kommer sig för att sätta mat på bordet. Tvättat hade maken dock gjort. Efter att jag ringt och bett honom om det. Det går i moll här. 

Jag hade trevligt med stora tjejerna ändå på kvällskvisten. Vi hann prata lite innan jag gick upp till sängen. Äta middag...det orkade jag inte. Jag får ingen aptit när jag flänger runt så där. 

Imorgon är jag hemma med Tylla. Vi får sex timmar ihop när killarna är på föris. Några timmar hinner jag vara med dem också innan det är läggdags och sedan ny arbetsdag. 

Jag lovade ju något roligt idag....det uteblev. Men jag trivs på nya jobbet. Jag har utsikt över ån i mitt nya rum. Stort är det också. Det kommer gå vägen detta. Bara det blir vår och man får lite ljus ska det nog bli lite lättare. Sömn skulle inte skada det heller.

Jag ska se På spåret nu. Det hanns aldrig med i helgen.

Vart är jag på väg?


Barnen kommer få tuppjuck nu när jag visar dessa bilder så ni som känner tjejerna håll tyst om detta! De harnämligen ingen som helst humor kring detta. 

En gång fick jag höra att om man behandlade sina arbetskamrater så som man behandlar sina familjemedlemmar, då skulle man bli arbetslös.

Jag tycker inte att det är taskigt att visa hur det ser ut här hemma.  (Däremot skäms jag lite för av oklar anledning känner jag att allt detta egentligen är MITT fel!?!) Vad är det om? Den där Freud alltså. Han har nästlats sig in i mitt överjag tror jag. Dags att driva ut honom med en KBT-exorcism kanske?

Jag tycker däremot att det är taskigt att slänga skräp omkring sig så att jag blir ledsen och uppgiven. 
Men alla tycker inte lika, vissa tycker det är mysigt med gamla trosor, svettiga strumpo, snorpapper och sanitetsskydd överallt på golv och tvättställ. 

Jag kanske helt ska skippa inredning i nästa hus...Vi kör med ett stort svart hål mitt i ett gigantiskt rum där man kan ösa ned all skit. Vi kan ha sängar runtomkring, bord behövs inte vi äter sittandes på sängarna. Beställa pizza varje dag och hiva iväg kartongen ned i svarta hålet. Fan vad najs och avkopplat! Ja, jag roar mig lite med att fotografera där jag vadar runt i trosskydd. En produkts jag inte själv använder men som huset svämmar över av. Det finns även trosor som ligger en decimeter från tvättkorgen och har legat där tre dygn snart utan att någon reagerat. Jag undrar hur länge jag skulle behöva ligga och ruttna i källaren innan någon snubblade över mig. Eller de skulle nog börja fundera när det inte blev någon mat eller när toalettpappret var slut...kanske.
3 kommentarer:

 1. Känner igen det där med att vara ensam med att se den där tvätthögen OCH inse att den inte tvättar sig själv. Likaså att middagen är något som ska lagas varje dag och den lagar sig konstigt nog inte själv.
  Kul att du planerar för höns. Araucanorna lägger mintgröna ägg. Sen har jag hedemorahöns som också är en lantras precis som Bjurholmshönan.

  SvaraRadera
 2. Hej igen!
  Det verkar många kvinnor som känner igen sig i min situation...;) Föga förvånande...Har du läst mitt inlägg om Lysistrate? Där ger jag konkreta tips på hur man bekämpar detta. Jag har också funderat på Hedemorahöns...man jag ville ha några som behövde bevaras.. Kanske Bohuslänska svarthöns? De är snygga också. Vi får se. Ska bara ha 4-5 st, mer går inte i en villaträdgård. Du som skriver så bra...har du sett att livstilsmagasinet jag skriver för söker skribenter?;)

  SvaraRadera
 3. oj oj oj, missade ett vara där i början..Gillar inte att skriva fel.
  A

  SvaraRadera